.:: Oisko Toi - Uutiset 2023 ::.

Uutiset 2023 - News 2023

23.9.2023 - NOU, Ikaalinen

Tuomari: Tommy Salonen

Ei tällä kertaa Suri taipunut. Nuori koira, jolla keskittyminen hakuruudussa karkasi ihan muihin asioihin, kuin työntekoon. Itseäni harmittaa ensimmäinen nolla taippareista omille koirille, mutta keväällä sitten uutta yritystä kehiin!

Suri teki erinomaisen vesityön. Hakuruutu lähti liikkeelle todella kivasti ja alkoi kattaa aluetta todella hienosti, mutta ajatukset ei olleet ihan siinä mitä olisi pitänyt. Ruudusta kuitenkin saatiin talteen kolme varista. Sitten keskittyminen siirtyi ihan muihin asioihin, sienien haisteluun, juoksemiseen, katsojien moikkailemiseen ja talkoilijoiden limsapullojen noutamiseen. Ainakin koiralla oli hauskaa ja hauskuutti myös katsojia, kun pullojen nouto oli niin niin kivaa ja innoissaan heti toi mulle, kun löysi maasta pulloja. Aina niin ihanan iloinen hömelö ♥ Nyt vaan paljon treeniä, jossa meidän takana on paljon ihmisiä ja jotain tavaroita, jotta opitaan keskittymään työntekoon häiriöstä huolimatta. Emänsä kanssa oli nuorena ihan samaa ongelmaa, kun ihmiset on maailmassa kaikista parasta.. Haastava ominaisuus harrastusta ajatellen, mutta samalla ominaisuus mikä tekee näistä niin ihania tyyppejä ♥

8.9.2023 - Geenitesti tuloksia

Living Fearless Finland "Darra"

  • CMS, MD, NCL, SAN - clear/terve
  • GR-PRA1, GR-PRA2, prcd-PRA - clear/terve
  • DEB & Ichtyosis type2 - clear/terve
  • Kaiken kaikkiaan 272 testatusta geenistä 100% terve, 0% kantaja, 0% sairas!

Oisko Toi Aina Askeleen Edellä "Suri"

  • CMS, MD, NCL, SAN - clear/terve
  • GR-PRA1, GR-PRA2, prcd-PRA - clear/terve
  • DEB & Ichtyosis type2 - clear/terve
  • Kaiken kaikkiaan 272 testatusta geenistä 100% terve, 0% kantaja, 0% sairas!

26.8.2023 - NOME-B Golden Mestaruus, Pälkäne

Tuomari: Katja Villikka

Living Fearless Finland "Darra"

ALO2 ja päivän paras markkeeraus ♥

Yleisvaikutus: "Koira joka saapuu koepaikalle hiukan varauksellisesti, mutta osoittautuukin tänään varsin päteväksi metsästyskoiraksi. Suorittaa erinomaisen paikallistamistehtävän ja on myös haussa tehokas. Epäonnituminen ohjaustehtävässä pudottaa sen korkeimmalta palkinnolta."

Koepaikalle kun saavuttiin, meidän edestä nostettiin huomionauha, jota Darra säikähti. Siitä tämä varauksellinen olemus kokeen alussa, mutta kaikki hälveni heti taas kun hommiin alettiin. Hienosti siis palautui säykähdyksestä eikä jälkelle jäänyt mitään pelkoa tai jähmeyttä.

08/2023 - Luustokuvaukset

Oisko Toi Aina Askeleen Edellä "Suri"

lonkat: B/C, kyynärät: 0/0 ♥

Oisko Toi Aina Onnea Etsimässä "Helmi"

lonkat: B/B, kyynärät: 0/0, silmät: terveet ♥

Oisko Toi Aina Vireessä Töihin "Myy"

lonkat: B/B, kyynärät: 0/0 ♥

Oisko Toi Aina Ekana Äänessä "Retu"

lonkat: D/C, kyynärät: 0/0 ♥

Kiitos ahkerille kasvatinomistajille, että olette vieneet koirianne tutkituttavaksi! Tämä on niin hienoa, mulle kasvattajana, mutta myös koko rodulle!

30.7.2023 - NOME-B, Tampere

Tuomari: Jouni Vimpeli

Välillä tulee ikäviä yllätyksiä. Living Fearless Finland "Darra" korkkasi tämän kauden nolla tuloksella.

Koe alkoi ykkösmarkkeerauksella maalle, se meni oikein loistavasti. Sen jälkeen seuruutus rantaan, jossa rantaviivan suuntaisesti lettorannassa ohjaus. Darra ei ollut tänään riittävästi kuulolla pillille, joten tästä ei saatu lintua ylös, vaikka lähellä kävi pariin kertaan. Siirryttiin sitten vesimarkkeeraukseen, joka tuli pienen töppäreen taakse. Oikeen kiva suoritus.

Sitten aloitettiin haku, jossa lettorantaa ja metsää alueella. Darra työskenteli tyylilleen uskollisesti, tehokkaasti ja vauhdikkaasti alueen kattaen. Kolme lähintä tuli nopeasti ja myös yksi hukassa ollut fasu. Vaihdettiin paikkaa ja vielä hyvällä innolla tuli lintua.

Todella hienot otteet kaikista linnuista, nopeat nostot ja kauniit luovutukset. ♥

Tähän mennessä siis oltiin suoriuduttu oikein kivasti eikä edes linja harmittanut enää.
Mutta sitten... Koira vielä viimeistä hakemaan ja Darra etenee hyvin sekä löytää kohtuu ripeästi sorsan. Mutta. HYLKÄÄ SEN! Niinku anteeksi mitä!?

Se oli sitten siinä ja kiitos kytke koira ja nollan kanssa kotio. Tuomaria harmitti, mua harmitti ja taisi katsojiakin harmittaa. Tuomari kehui koiran työskentelyä loppu puhuttelussa ja paperistakin löytyy maininnat vauhdikkaasta työskentelystä ja erittäin hyvästä hakutyöskentelystä.

Kaikki ei mene aina niinkuin oppikirjoista, kun harrastetaan koirien kanssa. Mitä vaan voi tapahtua ja välillä toivoisikin, että pääsisi koiran pään sisään näkemään, että mitä ihmettä siellä tapahtuu. Tästä eikun uutta liekkiä ja toivottavasti saadaan tälle kaudelle myös tulos!

27.5.2023 - Living kesäpäivä

Huikee päivä taas Living kesäpäivillä, ihana kun jaksatte näitä meille järkkäillä Maarit ja Tommi ♥

Debbien poika Uuno (L. Finland Dragonfly) oli päivän kaunein pää ja äiti Debbie pokkasi päivän toiseksi kaunein pää palkinnon! ♥

Living Fearless Finland "Darra"

WORKING CLASS 2.  |  PARAS NARTTU 4.

"3,5v Kaunis narttu. Hyvä luusto. Hyvä pigmentti. Kauniit silmät. Kaunis pää. Hyvät kulmaukset. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvät liikkeet. Hyvä käytös. Kauniisti esitetty. Kaunis pää!"

Living Cute Copy "Debbie"

MID LIMIT CLASS 1.  |  2. KAUNEIN PÄÄ

"6,5v Selvän narttu leiman omaava. Sopusuhtainen. Hyvät mittasuhteet omaava. Sievä nartun pää. Hyvä pigmentti, kauniit tummat silmät. Vahva selkä. Hyvät kulmaukset ja häntä. Liikkuu hyvin, maatavoittavalla askeleella. Hyvä käytös. Esitetään kauniisti. Kaunis pää!"

Iso kiitos tyttöjen erittäin kauniista esittämisestä Vilma!

20.5.2023 - Ruovesi RN

Tuomari: Juha Putkonen

Voihan meidän "hyvät" tytöt! Tiukka oli tänään linja, mutta ihan koirien näköiset sanalliset saatiin ja junnuille hyvää kehä kokemusta. Ylpeä myös Helmistä omistajineen, jotka korkkasivat tänään ensimmäiset näyttelynsä ja suoriutuivat siitä todella hienosti. Kasvattaja on teistä niin ylpeä! ♥

Living Cute Copy "Debbie"

KÄY-H

"Lyhytlinjainen. Kokoon sopiva luusto. Tuhti yleiskunto. Hyvä narttumainen pää, oikeaan kiinnittyneet korvat. Tummat silmät, hyvä pigmentti ja purenta. Pyöreärillinen rintakehä, kadonnut vyötärö. Hyvä eturinta. Tasapainoiset kulmaukset. Seistessä ja liikkeessä selkä painuu. Hyvä hännän asento. Liikakiloista huolimatta liikkuu hyvällä askeleella. Laatuarvosana päivän kunnosta."

Oisko Toi Aina Askeleen Edellä "Suri"

JUN-H

"9kk. Hyvät rungon mittasuhteet .Luusto saisi olla vahvempi. Kapeapiirteinen pää. Alas kiinnityneet korvat. Riittävä otsapenger, tummat silmät, erinomainen pigmentti ja hyvä purenta. Hyvä kaula ja säkä. Ikäisekseen hyvä rintakehä ja eturinta. Karva vaihtumassa. Lyhyt lantio. Paremmin kulmautunut takaa kuin edestä. Selkä painuu, rungossa vielä nuoren koiran löysyyttä. Liikkuu riittävällä askelpituudella, sivusta hyvin."

Oisko Toi Aina Onnea Etsimässä "Helmi"

JUN-H

"9kk. Rungon mittasuhteiltaan oikea, luusto saisi olla vahvempi. Vielä kevytpiirteinen, narttumainen pää. Hyvä pään profiili, oikein kiinnityneet korvat, hyvät silmät, pigmentti ja purenta. Hyvin kehittynyt pitkä rintakehä ja eturinta. Karva vaihtumassa, laatu OK. Riittävät mutta tasapainoiset kulmaukset, hyväksyttävä hännän asento. Liikkuu riittävällä askelpituudella."

11.2.2023 - Lempäälä EPN

Tuomari: Virpi Sarparanta

Oisko Toi Aina Askeleen Edellä "Suri"

PPEN2

"Tasapainoinen narttupentu. Vielä hieman kapea kallo. Ok kaula ja ylälinja. Hyvä eturinta. Hieman suora olkavarsi, muuten normaalit kulmaukset. Riittävän pitkä rintakehä ja hyvä vahva lanne. Kokoonsopiva raajaluusto. Liikkuu hieman lyhyellä taka-askelella. Suora edestä ja takaa. Hyvälaatuinen karvapeite. Esiintyy edukseen."